Fredrikssons Smakhantverk

-- Nobelfestleverantör av goda marmelader 

 

Bildbeskrivning

En äkta marmelad gjord enbart på frukter eller bär. Inga essenser eller tillsatser, men med traditionell hantverksmetod. Vi på Fredrikssons Smakhantverk inspireras av den öländska naturen och "kokar så det ryker". Nya sorter hela tiden - vem blir inte nyfiken på alla goda smaker? Vad sägs om marmelad med honungspäron med ingefära, hallon och lakrits eller varför inte en suveränt god chutney till grillen?

Bildbeskrivning

Prova att äta som Nobelfestdeltagarna!

Fredrikssons Smakhantverk fick det hedrande uppdraget att leverera marmelad till nobelsfestligheternas Nobel Night Cap med ca 2000 deltagare. Fyra marmelader och en chutney avnjöts. Prova dem i butiken!

 

Lokalproducerat & annat gott!

Bildbeskrivning

HAR DU PROVAT UNIKA PRODUKTER SOM BÖNCHIPS ELLER HAVTORNSSHOT?

Bruna bönor är en av få svenska produkter som är ursprungsskyddade. Bönchipsen tillverkas av bruna bönor och smaksätts med olika kryddor. Vad sägs om chili, örter eller nypon? Gott som snacks eller som pratmat.

 

Bruna bönor är rika på protein och olika nyttiga ämnen.. Vi säljer även i påse. Fråga gärna efter receptet på Öländsk Cassoulet på bruna böner, som vi tagit fram efter fransk förebild.

Goda ostar från gårdsmejerier

- oslagbar smakupplevelse!

Hagelstad Gårdsmejeri

Hagelstads gårdstmejeri på norra öland producerar get- och komjölksost av interationell klass. Leverantörer till Nooma i Köpenhamn och andra gourmetkrogar.

 

Annika och Kjell-Eve Schrevelius har tillsammans med sin mentor, ostmejeristen Michelle Lepage, tagit fram ett antal fantastiskt fina ostar som tillverkas på hantverksmässigt sätt. Ett hundratal getter levererar dagligen mjölken. Osten ystas inom en timme efter mjölkningen!

Bildbeskrivning

Solmarka Gårdsmejeri

Frank på Solmarka mejeri producerar ekologiska ostar. Camembert, färskost och kittostar. Alla med en härlig smak och textur. Solmarka ligger någon mil söde om Kalmar i närheten av Vassmolösa.

Gårdsostar från Frankrike

Ostar  från alla delar av Frankrike som lagrade hos det anrika  ostlagringshuset Filippe Olivier får vi hemtagna av vår egen ostimportör Juaques Six. Genom sitt företag France Fromage förser han oss med ostar och kunskap om ost. Den som har smakat ostar av denna extremt fina kvalitet, glömmer det inte och återvänder gärna till dessa underbart goda ostar! Lucullus, Comté, Bleu de chevre....

Bildbeskrivning

EKOLOGISKT KNÄCKEBRÖD; NYBAKAT SURDEGSBRÖD OCH SÖTA BISCOTTI

Ekologiskt knäckebröd från Solmarka Gårdsbageri tillverkas med ekologiska och bionynamiska råvaror. Goda knäckebröd och skorport.

 

I butiken har vi dagligen nybakat bröd! Det levereras från Stensö hembageri i Kalmar och är surdegsbröd som är stenungsbakat. Doften av nybat bröd finns från vi har öppnat. Smakrikt och matigt bröd. Passa på att prova Stensölevain, Valnötbröd eller baguette!

 

Vi har även goda biscotti som vi själva tillverkar inom Fredrikssons Smakhantverk. Goda till kaffet eller till desserten (prova en Tiramisu med en biscotti istucken). Vad sägs om Lavendelbiscotti, Ringblomsbiscotti eller biscotti med vit choklad och torkade jordgubbar? Gott!.

 

Ekologisk rapsolja - från Nordens Provence

Kallpressad ekologisk rapsolja med god och nötig smak ger matlagningen en ny dimension. Fylld med nyttigt fett och med goda värmeegenskaper.

 

Vi har i Smakglädebutiken Nöbble gårds fina rapsolja straxt norr om Klmar, Rockneby samt Ölandsoljan från Forsberg & Ekberg som har smaksatts av Karin Fransson på Hotell Borgholm.

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Chark med enbart äkta råvaror

- utan knussel - prova Rosas handels och Målatorps rökeri

Våra fantastiska leverantörer erbjuder dig chark och korv-produkter med bästa kvalitet. Vad sägs om carbarnossi lammkorvar, bratwurst eller hjortkorv, ölpinnar eller rökt lamm?

HONUNG FRÅN EGNA BIGÅRDAR PÅ ÖLAND

Honung är nog det nyttigaste du kan äta. En av naturens oslagbara produkter som förutom att smaka gott är nyttig och användbar till  det mesta. Vår ekologiiska och KRAV-certifierade biodling finns i Södra Bäck/Runsten på östra Öland och i Hagelstad och Gillberga på norra. Rapshonung, Sommarhonung, Alvarhonung och Lindblomshonung samt flytande honung.

Bildbeskrivning

   

 

EN HEL BUTIK MED LOKALPRODUCERAT!

Fredrikssons Smakhantverk

Stenvide

Solmarka Gård

Ölandsolja, Forsberg/Ekberg

Nöbble Gårds rapsolja

Råssnäs konfektyr Timmernabben

Solmarka mejeri

Havtornsgården i Triberga

Rosas Handels chark

Solmarka Gårdsbageri

... och många fler!

 

....OCH EN HEL VÄRLD MED SPÄNNANDE MAT!

 

Goda oliver och meze från Grekland med mesta smak och grekisk ekologisk olivolja.

 

Ostar från franska små gårdsmejerier. Ostar som är världsledande i kvalitet och ursprung. Smaka hur en äkta Brie verkligen smakar...

 

Kryddor, kaffe och thé från hela världen, som importerats för dess goda kvalitet. I lösvikt och paketerat. Låt dig inspireras och utmanas - pröva goda smaker och kombinationer! 

 

INSPIRATIONEN FINNER DU HOS SMAKGLÄDJE!

Vi i Smakglädje vill erbjuda dig inspiration och vägledning kring mat, kombinationer av produkter och annat gott. Vårt eget intresse för mat hoppas vi ska smitta av sig.